Peynir Altı Suyu

Membran filtrasyon teknolojisinde dünyada uygulanan en genel uygulamalardan birisi de peynir altı suyunun işlenmesidir. Tüm peynir üreticilerinin başlıca sorunu olan peynir altı suyu bir çok farklı sistemle ıslah edilebilir ve farklı ürün grupları için üretime hazır hale getirilebilir.

 

NAKLİYE VE ÇEVRESEL FAKTÖRLER

 

Peynir altı suyu içeriğinde bulunan yüksek miktarlarda su içeriği filtre edilip mandıraların CIP sisteminde ve ya daha farklı proseslerde kullanılabilir. RO teknolojisi suyu peynir altı suyundan ayırarak, peynir altı suyunu konsantre eder ve nakliye maliyetlerini minimuma indirir. Kalan su ise proses içinde geri kazanım olarak farklı amaçlarda kullanılır.

 

 

PEYNİR ALTI SUYU İŞLEMLERİ

 

Peynir altı suyu içeriğindeki laktoz ve mineraller proteinden ayrıştırılarak kullanılabilir ve aynı zamanda memban filtrasyon sistemlerinde elde edilen protein konsantresi farklı üretim yöntemlerinde kullanılır.

stories of little sex blog.icuracao.net dog sex stories
gps location mobile phone the-north.com how to get the gps location of a cell phone
lilly coupons for cialis open cialis coupons 2015

İŞLENMEMİŞ TAZE PEYNİR ALTI SUYU

- Hazır gıda endüstrisinde (Bisküvi vb…)

- Kozmetik işlemler 

 

PEYNİR ALTI SUYU KONSANTRESİ

- WPC 35: Dondurma, yoğurt, aromalı sütte sütün yerine.

- WPC 35: Besin katkı maddeleri, işlevsel besin, dolgular ve krema yerine, hazır gıda ürünlerinde

 

NEDEN PEYNİR ALTI SUYU KONSANTRESİ?

 

- Hayvan besini ve ya peynir altı suyu tozundan daha değerli ürünlerdir

- Daha ekonomik taşıma ve saklama (Nakliye maliyeti)

- Arındırma aracılığıyla işlevselliğin artması

 

ÖZELLİKLER

 

- Yüksek uzmanlık ürünleri için kolaylaştırılmış ürün

- Azaltılmış yağ içeriği

- Değiştirilmiş protein bileşimi

- Özel işlevsel özellikler

- Azaltılmış kül içeriği, vs…

 

 

PEYNİR ALTI SUYU KONSANTRESİ (WPC)

 

- “Kuru madde içindeki protein” içerikleri ile karakterize edilmektedir.

- Örnek: WPC-80 kuru maddede %80 proteine sahiptir

- Peynir altı suyu protein konsantresi ürünlerinin en değerli bileşenleri farklı peynir altı suyu proteinleridir.

 

PEYNİR ALTI SUYU TOZU

- Peynir altı suyunda bulunan su dışındaki tüm bileşenleri içermektedir.

 

 WPC = Laktozu azaltılmış peynir altı suyu tozu

- Peynir altı suyunda bulunan su ve laktozun büyük kısmı dışındaki tüm bileşenleri içermektedir. 

 

 WPI = Laktozsuz peynir altı suyu tozu

 - %90 protein ve < %1 laktoz içermektedir.

stories of little sex blog.icuracao.net dog sex stories
free readable adult stories link hot sex stories of tamilnadu
stories about sex with animals mothers sex stories girl first time sex stories and pictures
why does husbands cheat site dating for married
free indian sex stories mothers sex stories adult baby stories
doxycycline open zovirax 200mg
celebrex 200mg click finasteride pill
lilly coupons for cialis open cialis coupons 2015