Ultrafiltrasyon (UF)

Spiral Sarımlı Membran Sistemi (SW)

 

Peynir sütü, mayalanmadan önce UF ile konsantre ve homojenize edildiğinde süt bileşenleri hazır peynirdekine yakın değerlerde (sıvı ön peynir) hazırlanabilmektedir. Diğer bir ifade ile peynir altı suyu pıhtılaşma öncesinde permeat olarak uzaklaştırılmakta ve UF konsantratının bileşimi önemli ölçüde hazır peynir bileşiminin karşılığı olmaktadır.

 

Ultrafiltrasyon (UF) modern süt işletmeleri için geniş ölçekli fırsatlar sunan ispatlanmış bir teknolojidir.

 

  Spiral sarımlı (SW) membran filtrasyon sistemi aşağıdaki sebeplerden dolayı tercih edilmektedir.

 

- Düşük tesis yatırımı
- Az alan kaplaması
- Kolay membran değişimi
- Düşük ve orta derecedeki akışkan ürünler için kullanım kolaylığı

 

 

SW membran, geniş membran alanının kompakt bir elemana sarılabildiği eşsiz bir tasarıma sahiptir.

 

SW elemanlarında şu özellikler mevcuttur;

 

- Değişken çap ebatları (3.8 - 8 inç)

- Değişken uzunluklar (38 - 40 inç)

- Değişken ürün aralıkları (20-130 mil)

- Yüksek pH / yüksek sıcaklık ve CIP için özel tasarım

- Çeşitli molekül ağırlığı ayırma sınırına sahip membranlar (1,000 – 100,000 Da)

 

Membran elemanları bir modül oluşturmak ve bir tesise kurulmuş belli sayıda modüller oluşturmak için paslanmaz çelikten bir kontrüksiyon içerisinde sabitlenmiştir.

 

Her bir tesisin uygulama şekline göre modüler olarak kullanılabilme özelliği mevcuttur. Ayrıca, tesis tasarımı tüm gerekli parçaların bakımına erişim sağlarken, kapasite artırımı için modül ilavesinde az yatırım maliyeti sunmaktadır.

 

SW membran elemanlı UF tesisleri basit ve manuel bir işlem otomasyonundan, tüm fabrika kontrol sistemi ile entegre tam otomatik bir sisteme kadar değişen bir işlem otomasyon tipi ile sağlanabilir.

 

 

Avantajları

 

- Daha fazla ürün elde etme (P.A.S proteinleri peynirin içinde kalır.)

- Aralıksız işlem hızı

- Kapalı Sistem (Bakteriyolojik Kontrol)

- Parametre ve bileşenlerin kolay kontrolü

- Yeni peynir çeşitleri reçeteleri geliştirebilme imkanı

- Üründe yüksek besin değeri  (P.A.S proteinleri)

- Mayayı tüketimini münimuma düşürür

 

Dezavantajları

 

- Peynirin içinde P.A.S proteinleri bulunması (Peynirde uzama olmaz)

- Yavaş olgunlaşma

- Zayıf eriyebilirlik

- Genellikle yumuşak kıvam

- Gözle kontrol zorluğu

 

 

ULTRAFİLTRASYON’UN  KULLANILDIĞI PEYNİRLER

 

- Feta vb. peynirler (Salamura Beyaz peynir)

- Krem taze peynir

- Pasta Filata tip peynir (Mozzarella gibi)

- Sofra Quark’ı

- Eritme peyniri ham materyalinde

- Yumuşak peynir (Camembert, Romadur gb.)

- Dilimlenebilir peynir (Butterkaese)

- Cottage peyniri

- Peynir sütü proteininin standardizasyonu

 

mature sex stories survivingediscovery.com adult x men stories
maami sex stories click k9 sex stories
ways to terminate an early pregnancy at home partial birth abortions what is an abortion
best mobile spyware wolfslairk9.com best android spy apps
free spy for cell phones metalwings.com android spy login

Plakalı & Konstrüksiyonlu Membran Sistemi

 

Plakalı & Konstrüksiyonlu membran sistemi çeşitli yapılandırma ve uygulamalarda yıllardır mevcuttur. Sistem gelişmiş etkinlik ve düşük işletme masrafları ile sonuçlanan sürekli gelişime tabi olmuştur.

Bugün, neredeyse tüm düşük viskoziteli uygulamalar spiral sarımlı membranlarda uygulanmaktadır, ancak yüksek viskoziteli uygulamaların bazıları için, plakalı & konstrüksiyonlu membran sistemi hem teknik, hem de ekonomik açıdan optimal çözümü sunmaktadır.

 

Plakalı & Konstrüksiyonlu membran sistemi şu özelliklere sahiptir;

 

- Yüksek viskoziteli ürünleri işleyebilme özelliği

- Yüksek akış miktarlarını ölçebilme özelliği

- Yüksek sıcaklık direncini ölçebilme özelliği

- Tekli membranların izolasyon imkanı

- Modüler yapı özelliği

 

UF sisteminin sağlamlığı ve yüksek basınç değişiminden dolayı yüksek akışkanlıktaki ürünlerin membran blokesi ve membran değişim riskleri olmadan ürünlerin işlenmesine olanak sağlar.

Plakalı & Konstrüksiyonlu membran sisteminin değişkenliği her bir uygulamaya sistem yapılandırmasını gerçekleştirmek için sayısız olanaklar sağlar.

 

Uygulanan ürünlerden bazıları;

 

- Quark

- Krem Peynir

- Labne

- Yumuşak Peynirler 

- Süzme Yoğurt 

- Tatlılarda kullanılan peynirler (Mascarpone, Baker's Cheese) 

- Ayran

 

why do women cheat on their husbands site why do guys cheat
how to cheat with a married woman married men that cheat reasons why married men cheat
ways to terminate an early pregnancy at home terminate pregnancy naturally what is an abortion
celebrex 200mg apeoholic.se finasteride pill