+90 264 278 48 50

info@kromtech.com.tr

Sosyal Medya

Ultrafiltrasyon (UF SW)

Spiral Sarımlı Membran Sistemi (SW)

Peynir sütü, mayalanmadan önce UF ile konsantre ve homojenize edildiğinde süt bileşenleri hazır peynirdekine yakın değerlerde (sıvı ön peynir) hazırlanabilmektedir. Diğer bir ifade ile peynir altı suyu pıhtılaşma öncesinde permeat olarak uzaklaştırılmakta ve UF konsantratının bileşimi önemli ölçüde hazır peynir bileşiminin karşılığı olmaktadır.

Ultrafiltrasyon (UF) modern süt işletmeleri için geniş ölçekli fırsatlar sunan ispatlanmış bir teknolojidir.

Spiral sarımlı (SW) membran filtrasyon sistemi aşağıdaki sebeplerden dolayı tercih edilmektedir.

- Düşük tesis yatırımı

- Az alan kaplaması

- Kolay membran değişimi

- Düşük ve orta derecedeki akışkan ürünler için kullanım kolaylığı

SW membran, geniş membran alanının kompakt bir elemana sarılabildiği eşsiz bir tasarıma sahiptir.

SW elemanlarında şu özellikler mevcuttur;

- Değişken çap ebatları (3.8 - 8 inç)

- Değişken uzunluklar (38 - 40 inç)

- Değişken ürün aralıkları (20-130 mil)

- Yüksek pH / yüksek sıcaklık ve CIP için özel tasarım

- Çeşitli molekül ağırlığı ayırma sınırına sahip membranlar (1,000 – 100,000 Da)

Membran elemanları bir modül oluşturmak ve bir tesise kurulmuş belli sayıda modüller oluşturmak için paslanmaz çelikten bir kontrüksiyon içerisinde sabitlenmiştir.

Her bir tesisin uygulama şekline göre modüler olarak kullanılabilme özelliği mevcuttur. Ayrıca, tesis tasarımı tüm gerekli parçaların bakımına erişim sağlarken, kapasite artırımı için modül ilavesinde az yatırım maliyeti sunmaktadır.

SW membran elemanlı UF tesisleri basit ve manuel bir işlem otomasyonundan, tüm fabrika kontrol sistemi ile entegre tam otomatik bir sisteme kadar değişen bir işlem otomasyon tipi ile sağlanabilir.


Özellikler

Avantajları

- Daha fazla ürün elde etme (P.A.S proteinleri peynirin içinde kalır.)

- Aralıksız işlem hızı

- Kapalı Sistem (Bakteriyolojik Kontrol)

- Parametre ve bileşenlerin kolay kontrolü

- Yeni peynir çeşitleri reçeteleri geliştirebilme imkanı

- Üründe yüksek besin değeri  (P.A.S proteinleri)

- Mayayı tüketimini münimuma düşürür

Dezavantajları

- Peynirin içinde P.A.S proteinleri bulunması (Peynirde uzama olmaz)

- Yavaş olgunlaşma

- Zayıf eriyebilirlik

- Genellikle yumuşak kıvam

- Gözle kontrol zorluğu

ULTRAFİLTRASYON’UN  KULLANILDIĞI PEYNİRLER

- Feta vb. peynirler (Salamura Beyaz peynir)

- Krem taze peynir

- Pasta Filata tip peynir (Mozzarella gibi)

- Sofra Quark’ı

- Eritme peyniri ham materyalinde

- Yumuşak peynir (Camembert, Romadur gb.)

- Dilimlenebilir peynir (Butterkaese)

- Cottage peyniri

- Peynir sütü proteininin standardizasyonu